Aura Episod #5

“Jemah, oo jemahh. Mana kau ni. Tak boleh tidur aku ni ha nak tunggu kau sambung cerita semalam” Panggil Nana pada jirannya si Jemah

“Eh nana, awal betul kau arini panggil aku. Terngiang -ngiang ke tu apa aku duk cerita semalam? Hahaha”. Balas Jemah

“Ye lah, memang terngiang-ngiang sebab apa yang kau duk cerita aura x elok tu semua ada pada aku. Risau pulak mikir Daftar Joker123” kata Nana

“So ni kau panggil aku sebab nak tau la ye macamana nak repair aura kau yang bocor tu?” tanya Jemah

” Ye mesti lah. Aku kena ikhtiar rawat aura aku yang bocor ni. Tak sangka aku, selama ni aku duk down, moody, selalu marah2 anak, lemau, lesu badan aku tu punca dari aura aku yang bocor. Tak terfikir lak. Sebelum ni duk dengar orang kata aura ni syirik lah apa lah” Kata Nana

“Ha tu lah masalah ramai orang. Mengecam tanpa ilmu. Aura ni kira macam bahasa tinggi sikit. Bahasa rakyat marhaen, aura ni lebih kurang macam medan tenaga kita, badan kita ni ibarat ada satu layer tenaga yang kita tak nampak. Bentuknya bujur telur. Layer ni lah kalau besar cantik elok, dengan izin Allah mood kita ok, semangat kita ok, yang datang kat kita pun semua benda2 best. Bila layer ni ada bocor lah, yang buat kita jadi moody, lemau, dan lain2 tu. Layer ni memang tak nampak sebab tu ramai xpercaya. Kau nak tau Nana, satu contoh aku nak share nak bagi kau faham aura ni macamana?’ Jawab Jemah

“Weh mesti lah nak, Jemah!” Kata Nana sambil ternganga dengar Jemah explain. Haha

“Hihi ok2 kalau nak, petang karang aku sambung. Nak hantar anak pergi sekolah kejap ye” kata Jemah

” Ala kau ni! Tergantung lagi. Ha ye lah ye lah”