Aura Episod #9

“Ok semalam kau cakap banyak bagi anak kau si Arfan tu main handphone untuk bagi senyap kan? Dan kau pun dah tau side effect nya sangat teruk untuk budak2 sebab ganggu gelombang dalam otak dia sbb tu ramai budak yang main handphone ni perangai suka memberontak dan melawan kalau kau perasan.

Tapi takpe benda ni boleh ikhtiar. Kau nak tau macamana?” Tanya Jemah

“Mesti lah nak tau Jemah! Tak sabar ni ha!”Kata nana

“Ok diri kita ni akan ada gelombang macam orbit yang melitupi diri kita. Bila kita banyak tengok handphone, pegang handphone ni, gelombang atau energy diri kita ni akan banyak bocor sebab aura negatif dan positif tu dah tak seimbang tau.

Jadi untuk seimbangkan atau neutralkan balik gelombang ni adalah dengan semudah mandi garam bukit tau” terang Jemah.

“Hah? Mandi garam? Garam yang aku masak dekat dapur tu ke Jemah?tanya Nana

“Hahahaah. Kau ni Nana. Bukan garam masak tu la. Yang tu garam laut. Yang aku cakap ni garam bukit” cerita Jemah

“Wow xtau pulak aku. Apa beza nya 2 garam ni?

“Ok kang aku sambung ye. Suami aku dah balik tu”